Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Cycluswijsheid

september 3, 2023 @ 13:30 - 16:00

€50

Gemiddeld 80% van de vrouwen gebruikt hormonale anticonceptie, waarvan het meerendeel onnodig ellendige bijwerkingen ervaart. Ongeveer een vergelijkbaar percentage struggelt met pijn, vermoeidheid en andere klachten die hun belemmeren in het leven veroorzaakt door de menstruatie cyclus (ook zonder hormonale anti-conceptie).

Maar weinig vrouwen hebben echt kennis over wat haar lichaam met die signalen probeert te vertellen. Hierdoor komen ze niet bij de kern oorzaak van de pijn of klacht, wat vaak leidt tot het ‘accepteren dat dit bij het leven hoort’ en/of het onderdrukken van deze klachten. (mede iets wat onterecht ook door veel huisartsen wordt geadviseerd!)

Ook is er een hele mooie beweging gestart waarin steeds meer vrouwen zich wel bewust worden dat ze van de hormonen af willen, maar vaak zonder het bewustzijn van de verschillende natuurlijke opties als alternatief om wel zwangerschap te voorkomen, en de werkelijke effectiviteit hiervan.

Gedurende deze workshop gaan we dieper in op de werking van jouw menstruatiecyclus, de signalen die je lichaam geef van vruchtbaarheid hormonale gezondheid en natuurlijke alternatieven van anti-conceptie.

Deze workshop is voor jou als je:

  • hormonale anticonceptie gebruikt en nieuwsgierig bent naar natuurlijke mogelijkheden om zwangerschap te voorkomen, die op dit moment bij jou in je leven past.
  • momenteel geen vorm van anti-conceptie gebruikt maar wel graag zou willen weten hoe je op een natuurlijke manier zwangerschap kunt voorkomen.
  • gedurende je cyclus veel klachten ervaart en deze graag wilt begrijpen / verhelpen. (..in de reguliere zorg ben je hier nog niet veel verder mee gekomen)
  • meer wilt begrijpen over je menstruatie cyclus en je hormonen.
  • je wel toe bent aan een serieuze upgrade van je kennis over je vruchtbaarheid/menstruatie cyclus.
  • hormonale anticonceptie gebruikt met als doel klachten te onderdrukken waar je bij een natuurlijke cyclus veel onder lijdt (denk aan, PMS, PCOS, hevig bloeden, hormonale migraine, onregelmatige cyclus/uitblijven van cyclus etc.)
  • ruchtbaarheidsproblemen ervaart en/of moeite hebt op een natuurlijke wijze zwanger te worden.

Het is mijn bedoeling om bewustzijn rondom dit onderwerp te vergroten en mijn kennis te delen over hormonale gezondheid & natuurlijke (anti-)conceptie. Daarom ontvang je vooraf als bonus een link naar de documentaire the business of birthcontrol. Deze vooraf bekijken is geen must, maar wel een aanrader!

Aan het eind van deze workshop ben je verrijkt met informatie over de werking van jouw vruchtbaarheid, begrijp je je lichaam/cyclus beter en ben je meer bewust van je opties als het aankomt op hormoonvrije anti-conceptie.

Je leert nog niet de correcte toepassing van een methode, deze workshop is puur bedoelt om jou te verrijken met informatie zodat jij bewustere keuzes kunt maken voor je lichaam.

Over de host

Natasja is gespecialiseerd in de menstruatie cyclus, hormonen & orthomoleculaire voeding. Ze heeft inmiddels ruim 5 haar ervaring met de vruchtbaarheidsbewustzijn methode (fertility awareness method/FAM) en is opgeleid tot FAM instructrice. Ze is erg gepassioneerd over dit onderwerp en het is haar missie om vrouwen breed te informeren over hun hormonale gezondheid en opties m.b.t. (natuurlijke) anticonceptie.

Agenda

12:45 – 13:00 Ontvangst
13:00 – 15:45 workshop (met break)
15:45 – 16:00 Afronding

Details

Datum: 3 september – 13:00 tot 16:00
Locatie: Saunakaravaan Amsterdam
Investering:
Single: €50, –
Bring a sister: €90 (2 persons)

Inbegrepen: Thee & Snacks
Bonus: documentaire the business of birthcontrol

Bestel je tickets hier:
https://hipsy.nl/event/20002-workshop-cycluswijsheid-wellness

Of stuur een e-mail naar om een plek te reserveren (dat kan tot 31 augustus).

Gegevens

Datum:
september 3, 2023
Tijd:
13:30 - 16:00
Kosten:
€50

Organisator

Natasja Spaans
E-mail
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Saunakaravaan
Tom Scheursweg 12
Amsterdam, 1067MC Nederland
+ Google Maps